Friday, April 29, 2011

Läpiä päähänLähikatolisen kirkon (lähi katolisen kirkon? Kuinka monella on lähikaupan lisäksi lähikatolinen kirkko, jonka liepeillä on voinut nähdä edesmenneen paavin hulmuavan ohi melkein kädenmitan päässä matkalla lähikauppaan keskellä päivää ja vielä selvin päin. Siis minä, ei se paavi, matkalla sinne lähikauppaan siis.) vierustalla kasvaa pihlajapuu.


Tänään tuli kuvattua kyseisen lähikatolisen kirkon seinustalla kasvava puu mennen tullen kauppareissulla tuohon surullisenkuuluisaan lähikauppaan, jonka kassaneidolla oli tänään pahan kosketus kaikkeen minkä lähellä oli. Ensin hajosi pullonpalautusautomaatti, sitten häirikkömummo (totta totta!) ja seuraavaksi koko helevetin kauppa meinasi vajota sulaan laavaan, noin kuvainnollisesti.
Tässä vaiheessa eräs nimeltä mainitsematon asiakaskin meinasi hajota tilannekomiikan syövereissä.
iPhonen kuvasatoa, mistä tuleekin mieleen se, että suomen kieliopin mukaan lause alkaa aina isolla kirjaimella joten mitenkä tuota sitten kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen mukaan voi tulkita? Itse käyttäisin kiertoteitätä kuten: "Oi! iPhone!" tai "Ai, iPhone?", mutta kovin runolliseksi teksti menisi.
Pitäisiköhän kysyä asiaa sähköpostilla pääkallopaikalta?
Paniikissa pakenevat kielenhuoltajat voivat kyllä silloin tukkia ajoväyliä ja aiheuttaa tulipaloja ja muuta hämminkiä kielitaidottomien kansalaisten keskuudessa.

1 comment:

  1. Anonymous09:53

    eksyin jotenkin tänne sun blogiin ja ei voi muutasanoa ku että mahtavia tekstejä kirjoittelet :) pitää alkaa seuraamaa!

    ReplyDelete