Sunday, May 04, 2008

Nostalgia tappaa kannattajansa

Laulaja valkoissa vaipoissa? Ei silti, että niitä nyt sinisinä tehtäisiin, mutta herättää kysymyksen siitä, että paska hukkuisi paremmin mustaan vaippaan.
Katseltuani Parliamet/Funkadelic -orkesterin Mothership Connection -keikkavideota vuodelta -76 tuli mieleeni kysymys, mihin musiikista hävisi järjettömyys.
Siksipä hätäisesti skannasin, eli kameralla räpsäytin kuvan isäukon ottamista valokuvista, joissa olen kalastamassa hieman aikaisemmin, eli vuonna 1971, mikä ei ollut parhaimpia vuosiani, ainakaan tässä yhteydessä eli en silloinkaan loistanut itseyttäni.
Ensimmäisessä kuvassa olen aika kalamies, prässihousuissa ja muutenkin fiksu ja tyylitajuinen.
Ennen kalastaminen oli herraskaista.
Toisen kuvan ilmehtely johtuu siitä, että pappavainaan virvelissä, joka edelleen on käytössä, (vanhaa Abumatikkia ei saa rikki kirveelläkään) on mainio jarrunappula joka pitäisi irroittaa kriittisellä hetkellä juuri ennen virvelöitiä... Noh, toisessa kuvassa ns. uistin on tarttunut perseeseeni ja samalla hetkellä kun viskaan onkea, se jarrunappula on kerrankin päällä. Ja isä oli tietysti kameran kanssa ikuistamassa tätäkin hetkeä.
Kemijoen Taivalkoski 1971.

Puukuva perseessä tekee kipeää.
Kuvien sävyero johtuu siitä, että kuvat olivat peräkkäin, eivät turvakkain. Ensimmäinen kuva on ottanut hieman väriä kirjasta jonka välissä se oli.
Kuvat pitäisikin säilöä naamakkain.
Sitä, tuliko tuolloin kalaa, en muista, mutta sen tiedän kuinka ongenkoukun saa kotikonstein irti vaikka perseestä, jos joku tollo sen sinne huolimattomuuttaan saa.
Kipeää se tekee.

No comments:

Post a Comment