Saturday, March 15, 2008

Lentopelko - kompastumisen oireilua ilmassa

Vastoinkäymisiä...
Saunassa käyminen herättää usein kuumia tunteita ja saa lämmön nousemaan.
Tänään selvisi, että jokin öttiäinen tai muu gerbiili oli syönyt lehdet navetan ylisille säilötyistä vastoista. Vihdo siinä sitten.
Saunominen ei oikein tunnu saunomiselta jos ei pääse ruoskimaan itseään infernaalisessa kuumuudessa puun oksilla.
Vasta(n) puute sai aikaan asiankuulumatonta pohdiskelua kaiken maailman asioista.
Saunassa istuessa on turvallinen olo. Samaa ei voi sanoa siitä, kun on turvallaan lumessa suksien mentyä ristiin. Lumi on kovaa, eikä vesikään anna periksi molekyylitasolla.Toisaalta poski kiukaassa ei sekään ole kovin turvallista, joten se siitä turvallisuudesta.
Siinä kiukaalla istuessani tuli mieleen näkymä, jossa kaksi miestä kävelee toisiaan vastaan. Onko molemmilla miehillä kädessään vasta, joka törröttää kohti vastaantulijaa kuten Neumannin tukka joskus 80 -luvulla? Mitä tapahtuu, kun miehet kohtaavat? Alkavatko vastat viuhua vai tökkäävätkö uroot vats...vastansa liminlomin, kuten entiset runolaulajat muinoin?
Vastan etymologia edustaa osaltaan suomalaisen kielenkäytön vastenmielisintä jaaritusta.
Pesusoikko päässäni tulin siihen tulokseen, että koko blog -huuma on yhdenlaista tyhjäpäisyyttä. Onko minulla esimerkiksi ensin taju tarinasta vai kuva, josta jupina kertoo? Mitä tekemistä otsikolla on koko asian kanssa?
Se on selvää, että jos minulla olisi aihe ennen kuvaa, olisi kyse työnteosta. Siispä kuvat ovat vain vastaantulleita hetkiä, jotka loppujen lopuksi, vihdoin ja viimein liitän johonkin tyhjänpäiväisen mielleyhtymän herättämään aiheeseen.
Zen pituinen se.

Se tässä vasta vihaksi pistää, jotta siinäpä on kuva pihlajasta ilman marjoja.
Syö siinä sitten lehtiä, senkin tilhi.

No comments:

Post a Comment