Friday, June 01, 2007

Luxusta kerrastoon


Tag Heuer kuplamuovipedillä. Tähän on tultu. Suomi on kikkelin kullit, mutta onneksi on pikiöljyä.
Aina (ainoa?) aktiivinen kommentaattorini, valpas Komposti iski asian ytimeen sanoessaan, että kuvissa pitäisi olla aukot ja muut sulkimet listattuna. Kivahan se olisi jos saisi nuo EXIF -tiedot automaattisesti mukaan kuvaan. Kai ne saa, mutta hevosiakin kiinnostaa näinä hektisinä aikoina paneutua elämän tärkeisiin yksityiskohtiin. Kokonaisvaltaisuus on päivän sana. Noh, tässä nyt kuitenkin on tuikitärkeää tietoa: 1/3s, f13, 400mm, iso100. Läppäsin Canonin 1.4× extenderin, eli telejatkeen 300mm linssiin ja tätä siitä saa... Jalusta oli toki toki. Valo verhontakaista ilta-aurinkoa ja kuplamuovi tuli jonkun vermeen mukana.
Tämä on niin tätä.
Ojalan laskuopin mukaan polttoväli on toki 420mm, mutta windows ei osaa laskea. Tai Canon. Sama se.
Se niistä EXIF -tiedoista.
Mutta onneksi kuvassa on arvoitus...

1 comment:

  1. Katsohan labbai kun minä haluan oppia kuvaamaan paremmin jotta voisin kuvata sen mitä haluan eli kuvan tiedot olisivat tärkeitä siksi. Käyttöohjeiden avullahan se tietenkin myös onnistunee mutta ihmisen laiskuus on nyt mitä on ja kaikki eivät ole niin teknisiä asioita ymmärtäviä kuin toiset.

    Kyllähän taidealojen opiskeluun menee vuosia juuri teknisten asioiden opiskelun takia kun hallitsee tekniikan voi ilmaista sen mitä haluaa.

    ReplyDelete