Friday, November 30, 2007

Talvi yllätti käveleskelijän

Rupesin tuossa miettimään, että mikä oli viimeinen kuva, minkä otin lomalla Kuusamossa viime kesänä ja tässähän se:

Tuossa-tässä -pohdinnan jälkeen kaikki olikin ilmiselvää kuin mikä, paitsi se olisiko ollut korrektimpaa sanoa, että "Rupesin tässä miettimään, että mikä oli viimeinen kuva, minkä otin lomalla Kuusamossa viime kesänä ja tuossahan se".
Toisaalta kuka sen tietää olenko tässä vai tuossa miettiessäni sitä sun tätä vai enkökö; missä tuo tai tämä milloinkin on vai onko?
Metafysiikan lakeja uhmaten tutustuin joka tapauksessa isänmaamme lumihöttöiseen kamaraan ns. polvi-perstuntuman kautta. Tämä sattuisa tapahtuma on saanut minut miettimään menneitä ja pohtimaan sitä, kuka oli piillottanut jään lumen alle, vai oliko jää ensin ja jääkö jään jälkeen jäljelle enää mitään.
Jäävään itseni.
Kuva on otettu 10.8 klo 12.23 suo -nimisessä maastossa; 420mm, f8 1/125s ja sen jälkeen metsän läpi mökille vaihtamaan vaatteet, lentokentälle ja takaisin Turkuun.
Sen pituinen se.

Wednesday, November 28, 2007

Anti olla patio!

Antipatia on vain mutinaa muiden natinoiden joukossa.
Ajan patinaa jopa, vaikka ei tässä syyllisiä haeta vieläkään.
Läppä se vasta on latinaa joka kannattaa hiljaistakin miestä, jota juna kuljettaa ties mille siirtotyömaalle.
Siispä kärpässieniöön!

Monday, November 26, 2007

Pimeässä kuu kailottaa

Näin täydenkuun hujakoilla on hyvä muistaa, että kuulla on monta muotoa. Tässä niistä yksi, kuvattuna elokuun seitsemäntenä joskus hieman ennen puoltayötä. Kuu näkyi matalalla parin kuusen välistä, mikä tässä mainittakoon.
Kuten entinenkin mies sanoi: "Sammuttamalla valon, saamme valaisevan esimerkin pimeydestä. Kuten näette, ette näe mitään!"
Ilman kuuta yö olisikin ollut sangen musta ja pimeä kuin pieru sarkahousuissa. Tai jotain vastaavaa.
Kuvattu 300mm + 1.4× telejatkeella eli 420mm, iso1600 f5.6, 1/400s vintin ikkunasta pohjoiseen paikassa, jossa valosaaste ei pilaa pimeyttä.
Musta on mustaa ja pimeä pimeämpää.

Sunday, November 18, 2007

Tipi Tii Ja Marion Rung

Lintutieteet ja muut anto - ja ottologiat ovat hepreaan verrattavia salasanojen sekamelskan ilmentymiä.
Kuka täysipäinen ihminen nyt tiirailisi kiikarit huurussa tirppoja, vaikka ne nyt sattuisivat jostain syystä paikalle eksymään?
Silti moni lintubongari kastelee alushousunsa saadessaan piippariinsa tiedon, että Itä-Samoalainen Lentokala räpistelee Hollolassa.
Kana kuin kana, sanon minä.

Friday, November 16, 2007

Mennen tullen, puistattaa kukinto

Menneitä pitää aina hutkia ja tulevia tapahtumia tutkia. No, Rauman murre ja pystykorvan haukku ovat yhtä kaukana toisistaan kuin Turun murre ja tampereen pörröpäät, jotka ovat yksikseen omissa hiljaisissaan päissään viihtyvien maailman kaikkien kukkien joukosta erottuvien tapahtumien ilmiöitä tutkivien ajattelijoiden ilmentymiä.
Voiko sen selvemmin sanoa.

Friday, November 02, 2007

Tunkeutumisia äärimmäisiin onkaloihin

Peleng on siitä mukava 8mm kalansilmä, että sen voi tunkea melkein mihin vain.
Tässä se on ujutettu kellarin sisäänkäynnin ...sisälle! Kuitenkin joskus tuo iänikuinen palloilmiö rupeaa väsyttämään ja silloin onkin aika ottaa käyttöön hiljattain ostamani Image Trendsin Fisheye Hemi -plug-in, jolla pallukat ja muut silikoonit ja selluliitit saavat kyytiä kuin entinen mies juhannushäissään peräpohjolassa.
Kun hieman sorminäppäryyttä ja maagisia kuvankäsittelytaitoja sekoitetaan sopivassa suhteessa, niin jo alkaa vanha kellarin suuaukkokin näyttämään aivan joltain muulta:

Tästähän tuli pelottavan näköinen bunkkeri...
Noh, itse asiassa ja totuudessa pysyäkseni koko homma vaati vain rajauksen ja yhden klikkauksen, mutta ei kerrota sitä kenellekään.
Eihän?