Saturday, June 23, 2007

Kulminaatiopiste

Iltahämäräinen kuva Turun linnasta sopii juhannukseen kuin Auran Sinappi näkkileivälle. Kuva on otettu maaliskuussa, mutta ei tuo kivikasa ole siitä miksikään muuttunut . Puissa on toki enemmän lehdistöä nykyään, mutta eipä linna näkyisikään enää näin keskikesällä kaiken maailman öttiäisten takaa... Kuva on otettu Pelengillä ja rajattu kulmioksi (?). Neliö tuo ei ole, eikä kolmio. Olkoon siis kulmio.

Friday, June 15, 2007

Teko ja sen sairaus


Valokuvaaja saatta joutua yllättäviin, jopa vaarallisiin tilanteisiin kuvatessaan kesäistä luontoa keskellä faunan ja floran. Tämäkin heinä hyppää heilautti itsensä keskelle kuvaa peittäen pääasian, mikä onkin jo kohtuullisen epäkohteliasta ja rumaa näinä hektisinä aikoina.
-Kohta napsahtaa, sanoi Timo Tei

Sunday, June 03, 2007

Nupit turvoksissa kaakkoonKielillä puhumisessa on etunsa, mutta pitääkö kielisoittimen nupit välttämättä vääntää aina kaakkoon? Kärsiikö viritys, vai kompensoiko desibeli virheen? Tämä ja muiden arvoituksien vastaukset lienevät yhtä kaukana kuin se Amerikan tirppa, joka joutui satojen risupartojen häätämäksi Salossa. Kuollut on jo stressiin ja ahdistukseen se siivekäs, ellei tajunnut liihoitella takaisin sinne huitsin nevadaan mistä tulikin... Kumma kun Suomi ei ulkomaalaisia houkuta sen enempää.

Friday, June 01, 2007

Luxusta kerrastoon


Tag Heuer kuplamuovipedillä. Tähän on tultu. Suomi on kikkelin kullit, mutta onneksi on pikiöljyä.
Aina (ainoa?) aktiivinen kommentaattorini, valpas Komposti iski asian ytimeen sanoessaan, että kuvissa pitäisi olla aukot ja muut sulkimet listattuna. Kivahan se olisi jos saisi nuo EXIF -tiedot automaattisesti mukaan kuvaan. Kai ne saa, mutta hevosiakin kiinnostaa näinä hektisinä aikoina paneutua elämän tärkeisiin yksityiskohtiin. Kokonaisvaltaisuus on päivän sana. Noh, tässä nyt kuitenkin on tuikitärkeää tietoa: 1/3s, f13, 400mm, iso100. Läppäsin Canonin 1.4× extenderin, eli telejatkeen 300mm linssiin ja tätä siitä saa... Jalusta oli toki toki. Valo verhontakaista ilta-aurinkoa ja kuplamuovi tuli jonkun vermeen mukana.
Tämä on niin tätä.
Ojalan laskuopin mukaan polttoväli on toki 420mm, mutta windows ei osaa laskea. Tai Canon. Sama se.
Se niistä EXIF -tiedoista.
Mutta onneksi kuvassa on arvoitus...